7-те най-значими за човечеството открития

Те са променили коренно начина на живот

7-те най-значими за човечеството открития
5962 ~ 1 мин. четене

Не са малко откритията, които са променили света. Но има толкова фундаментални открития и изобретения, направили революции и променили всичко из основи. Без тях животът на хората би бил съвсем различен, пише "Дарик".

Вижте кои са 7-те най-значими открития на човечеството:

Интернет

Световната информационна система промени живота на хората. Днес живеем в общество с изключителен достъп до информация.

Компютърът

В ерата на високите технологии, компютърът преобърна живота на хората. В XXI век няма сфера, в която да не участват компютрите.

Антибиотиците

Лекарствата са спасили милиони хора, откакто са изобретени. Учените смятат, че населението на планетата е нараснало с около 1,5 милиарда, защото антибиотиците са намалили смъртността.

Електричеството

Учените смятат, че 50% от хората на планетата ще загинат във войни за ресурси. Близо 100% от изобретенията се основават на електричеството.

Барутът

Барутът променя живота на хората, като заменя физическата сила със силата на науката. Той променя начина на водене на война, променя начина на мислене на човечеството.

Колелото

Колелото е най-важното неприродно откритие в историята на човечеството с фундаментално значение. То поставя основите на всички човешки открития. 

Огънят

Сам по себе си огънят не е откритие, а е феномен, но откритие е как сами да създадем огъня. От всички открития на човечеството огънят е изиграл най-голяма роля.

Подкрепи Economic.bg