Теленор България има нов главен изпълнителен директор

Джейсън Кинг има близо 20 години опит в управлението на телекомуникационни компании

Теленор България има нов главен изпълнителен директор
1688 ~ 1 мин. четене
Теленор България, която бе придобита от PPF Group, има нов изпълнителен директор. Неговото име е Джейсън Кинг и назначението му влиза официално в сила от 1 септември 2018 г, се казва в прессъобщение до медиите.

Кинг притежава близо 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има много опит в маркетинга и продажбите. Това обяснява Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF. 

Новият изпълнителен директор на българския телеком е заемал различни мениджърски позиции в Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon и е изпълнявал консултантски роли в CME и Теленор Дания. 

„Г-н Кинг е ценно попълнение в мениджърския екип на PPF, който ще поведе нашия бизнес в България напред“, допълни Бартоничек.

„Щастлив съм да се присъединя към екипа на Теленор в България и очаквам да имам възможността да приложа опита си от региона и света”, коментира самият Кинг.

Теленор има над 3.1 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. 

PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000.
Подкрепи Economic.bg