Токът поскъпва с 4 стотинки от 1 юли

Драстично намаление ще има за небитовите потребители

Токът поскъпва с 4 стотинки от 1 юли
3716 ~ 1 мин. четене

Електроенергията поскъпва с 4 стотинки за клиентите на „Енерго-Про“ и EVN, а за обслужваните от „ЧЕЗ Разпрделение България“ цените остават същите. Това стана ясно след заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), на което бяха утвърдени окончателните цени на тока, топлата вода и парното от 1 юли.

За потребителите, обслужвани от „Енерго – Про“ намалението с около 0,88% , а за абонатите на EVN ще има увеличение с около 0,83 %. „Средното намаление на цената на тока за бита в страната е от 0,04 %. За сметката на българските потребители това означава, че ако сметката на домакинството е 100 лева, увеличението ще бъде с 4 стотинки“, даде пример Иванов.

Председателят на КЕВР посочи още, че за небитовите потребители има съществено намаление на цените, което достига до 17%. За клиентите на „Енерго-Про“ дневната тарифа намалява с 17,19 %, за тези на ЧЕЗ – 10,11% намаление и за ЕVN – 7, 84%, 84% намаление, предаде Фокус. По думите на Иванов ценовото решение е дългосрочен интерес за българското общество, както за битовите потребители, така и за бизнеса. 


Подкрепи Economic.bg