Топ 10 на най-четените новини за 2014 г.

Екипът на Economic.bg подбра някои от най- интересните, харесваните и най-споделяни дописки през годината

Топ 10 на най-четените новини за 2014 г.
Автор: Божидара Иванова

10. През отиващата си 2014 г. една от най-четените новини на сайта Economic. bg бе "Шопската салата поведе евро класация“.  Традиционната българска салата в последствие спечели вота в надпревара за национални ястия, като гласуването се проведе на страницата на Европейския парламент.

9. На почетното девето място се нарежда класацията "Топ 10 на най-щастливите градове в света", която привлече интересът на читателите. Списъкът е базиран на Световният доклад за щастието, като при оценката са взети впредвид фактори като доходи, жизнено равнище, заетост, психично здраве и семейна стабилност.

8. През 2014 нямаше как да се подмине политическият живот в страната и изборите. Сред най-четените дописки на сайта Economic.bg е цитататът на Бойко Борисов след проведените парламентарни избори, в който той не вицдаше изход от ситуацията и апелира за "Нови избори".

7. Няма как да подминем едно от най-големите събития на годината - появата на новия iPhone 6. Голям интерес за почитателите на Apple бе появата на устройството в България, което отреди седмо място на дописката "Теленор пуска iPhone 6 за 799,99 лева".

6. Една от най-желаните дестинации за почивка в последно време е Дубай. Арабските емирства се превърнаха в интересно и предпочитано от хората по цял свят място за посещение. Вероятно това е причината за интереса към класацията "13 неща, които можете да видите всеки ден в Дубай".

5. Петото място в най-четените новини на Economic.bg е за срещата между световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко и българина Кубрат Пулев. След мача двамата си отправиха обиди един към друг в медиите. Цитатът "Не бях срещал такъв простак като Кубрат Пулев" предизвика голям интерес.

4. Четвъртата позиция също е свързана с мача между Кличко и Пулев и словесната битка по между им. След победата си над българина Кличко се обърна към пресата с думите: "Пулев не прояви уважение към мен"

3. Трета позиция е за любителите на екзотични дестинации. Класацията "13 от най-необикновените плажове по света" събра голям брой прочитания и споделяния на различни страници в социалната мрежа.

2. Няма как да пропуснем и постиженията на футболистите на Лудогорец, които се класираха в Шампионска лига. След мача между Лудогорец и Реал Мадрид в София, световните медии бяха с критичен тон към звездите на "белия балет" - "Реал едва оцеля в София".

1. Челното място в списъка на най-четените новини през годината на сайта Econimic.bg е за класацията "15 цитата от най-скромния президент в света".

Коментари: 0