Топ 10 университети по право в Европа

Класацията е на Business Insider

Топ 10 университети по право в Европа
Всяка година компанията QS, специализирана в областта на образованието, селектира най-добрите висши учебни заведения по два критерия – регион и специалност. Публикуваният през март списък представя интересна информация за най-добрите университети в сферата на правните науки.

Класирането се основава на репутацията на институцията сред академичната общност и работодателите, както и на броя цитирания в научни статии. Традиционно първите места в листа са отредени на американски американски университети, но в топ 50 влизат и не малко европейски.

Ето кои са десетте най-високо класирани правни европейски висши училища, подредени от Business Insider.

10. Ruprecht Karls Universitat Heidelberg


На десето място сред най-добрите европейски висши училища в сферата на правото се нарежда известният германски университет в Хайделберг. Той е най-старото висше учебно заведение в страната.

9. Queen Mary, University of London


Queen Mary е едно от най-предпочитаните места за изучаване на право във Великобритания. Базираният в източен Лондон университет е получил висок резултат както по отношение на цитатите, така и за академичната си репутация.

8. Leiden University


Намиращ се на 50 минути разстояние от Амстердам, университет в Лидън е най-високо класираният холандски ВУЗ в класацията.

7. Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne


За втора поредна година френската Сорбона е класирана като най-доброто висше училище по право извън Обединеното кралство.

6. University of Edinburgh


Най-добре представилият се в Шотландия университет по право е Единбургският, като академичната му репутация е на едно от най-високите места.

5. King's College London


Тазгодишната класация на QS отрежда на Кингс Колодж трето място сред най-добрите правни университети в Лондон и пето в цяла Европа.

4. University College London


Лондонският университет може да се похвали с един от най-проспериращите алумни списъци на студенти по право. Сред бившите възпитаници се нареждат имена като Махатма Ганди и израелският президент Хаим Херцог.

3. London School of Economics and Political Science


Твърди позиции в класацията държи и Лондонското училище по икономически и политически науки, което се представя добре и по двата показателя.

2. University of Cambridge


През 2016 г. Кеймбридж не успя да удари 99 точки в класацията по критерия на работодателите, но затова пък сега е повишил цялостната си оценка.

1. University of Oxford


Университетът в Оксфорд се нарежда на първо място в Европа и на второ в света, изпреварен единствено след Харвардския.
Коментари: 0