Топ 4 забележителности на Френската ривиера

Мечтаете ли си да посетите изтънчената Френска ривиера?

Топ 4 забележителности на Френската ривиера
6736 ~ 2 мин. четене
Няколко са кътчетата на прословутата Френска ривиера, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си. Монако е едно от най-интересните и елегантни места в Европа и може да удовлетвори капризите и на най-претенциозните туристи. В най-лъскавата и богата част се намира кварталът Монте Карло, който е задължителна спирка. 

Тези от вас, които обожават космополитните крайбрежни дестинации с активен нощен живот ще се почувстват прекрасно в петия по големина град във Франция, Ница благодарение на страхотната атмосфера, забележителности и прекрасни гледки. 

Кан също е красив град, който всички свързваме с луксозните събития и известни личности покрай популярния международен филмов фестивал, който се провежда там. МонакоТози уникален град-държава се нарежда на второ място по големина в света след Ватикана. От 1297 г. Монако е под управлението на фамилията Грималди, а от 1929 г. по улиците на Монте Карло се провежда световноизвестното състезание Grand Prix на Формула 1, което е изпитание за уменията на всички участници. С население от 32 000 души, живеещи на площ от само 2,02 кв.км., това луксозно място ще ви впечатли с прекрасни паркове, стадион, дворец на фамилията "Грималди", океанографски музей на Жак-Ив Кусто, зоологическа градина, катедрала, заведения. 


Монте КарлоМонте Карло е задължителна спирка при всяка обиколка на Френската ривиера, тъй като се намира само на 18 км от Ница. Модерните пристанища, скалистите склонове със зеленина, застроени с високи небостъргачи, живописните заливи на морето, луксозните автомобили и яхти, висококатегорийни хотели, впечатляващите казина, екзотичните палми, изисканите заведения, съвременната и напредничава архитектура, нощните светлини на Монте Карло, неща, които не са за изпускане. Непременно посетете световноизвестното казино в Монте Карло по проект на Шарл Гарние, създател на Парижката Гран Опера.


Ница и Кан Лазурният бряг в лицето на Ница и Кан предлага благотворен климат, впечатляващи залези, живописни плажове, безброй паметници на културата, пъстри градски пейзажи и площади, разнообразни забавления и казина, луксозни хотели, прекрасни фонтани, емблематични атракции с интересна история, крайбрежните булеварди с разхождащи се двойки, гледки и въздишки към любимото море, нощни светлини.... перфектно място за почивка. 
Подкрепи Economic.bg