Традиционните хлябове в различни държави по света

Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса

Традиционните хлябове в различни държави по света

Снимка: Pixabay

Знаете ли, че съществуват над 100 000 вида хляб. В различни култури и религии той е символ на различни неща и е на особена почит. Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса. Каним ви на една кулинарна обиколка из различни страни по света, за да ви запознаем с традиционни хлябове на различни народи:

1. Пао де куежо, Бразилия

Тези очарователни малки кифли със сирене могат да се намерят в цяла Бразилия и в няколко други страни от Южна Америка. Изработени от тапиока или царевично брашно. Те са без глутен.

 2. Пейн де Манеж, Квебек

Този обикновен бял хляб е френско-канадски и всъщност е известен още като хляб на фермера. Може да бъде направен само с брашно, вода и мая, но най-добрите версии се намазняват със свинска мас.

 3. Нан, Индия

Ще откриете този печен хляб в цяла Югоизточна Азия. Напоследък видяхме редица рецепти за пълнене на нан, така че не се ограничавайте да слагате в него каквото обичате.

 4. Брецел, Германия

Това са малки гевречета в различни тестени формички, които могат да задоволят всеки вкус. Едрата сол, с която се поръсват, ги прави изключително вкусни.

 5. Чалла, еврейски хляб

Този плетен яйчен хляб традиционно се сервира в събота и по време на празниците, за да отпразнува мана, паднала от небето, която да нахрани евреите по време на тяхното изселване от Египет.

 6. Пан, Мексико

Сладкият яйчен хляб обикновено е с анасон и е украсен. Сервира се в деня на мъртвите.

Коментари: 0