Тръмп е „изкуфял слабоумник“, заключиха в Северна Корея

Държавата осъди решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел

Тръмп е „изкуфял слабоумник“, заключиха в Северна Корея
1288 ~ 1 мин. четене
Доналд Тръмп е „изкуфял“ и „слабоумен“. Така с две думи властите в Северна Корея окачествиха американския президент заради решението му да признае Ерусалим за столица на Израел и да премести там посолството на САЩ от Тел Авив. 

От Корейската народно-демократична република (КНДР) побързаха да осъдят въпросното решение и да изразят „твърдата си подкрепа и солидарност с палестинския и арабския народ в борбата им за легитимните им права. САЩ ще бъдат държани за отговорни за всички последици от това опасно и дяволско действие“, предава БТА. 

„Като се има предвид, че изкуфелият слабоумник открито призовава в ООН за пълното унищожаване на суверенна държава, това действие не е толкова изненадващо. Тази инициатива обаче ясно показва на целия свят кой е рушителят на световния мир и сигурност, кой е парий и бандит в международната общност“, заяви говорител на севернокорейското външно министерство, използвайки квалификации, които обикновено се изговарят по адрес на КНДР.

Напоследък американският държавен глава и севернокорейският лидер Ким Чен-ун не пропускат повод да си разменят лични обиди и заплахи за война, при това в обстановка на изострено напрежение заради ракетните и ядрени опити на КНДР. 
Подкрепи Economic.bg