Тръмп номинира Нийл Горсъч за свободното място във Върховния съд

Горсъч е с твърдо консервативни разбирания

Тръмп номинира Нийл Горсъч за свободното място във Върховния съд
228 ~ 1 мин. четене
Новоизбраният президент на Съединените щати Донлад Тръмп номинира Нийл Горсъч за вакантното място във Върховния съд на САЩ, като по този начин накланя везната към консерватизма в институцията, предадоха световните медии. 

"Днес спазих още едно обещание към американската нация с номинацията на Нийл Горсъч за Върховния съд", заяви Доналд Тръмп. "Милиони избиратели ми казваха, че това е бил най-важният въпрос за тях, когато са гласували да стана президент, Аз държа на думата си", добави той от Белия дом. 

Издигането на 49-годишния апелативен съдия от Колорадо, дава възможност на Тръмп и републиканците да затвърдят консервативната насоченост на съда, следвана от десетилетия. 

Представяйки Горсъч, американският президентът заяви, че е ангажиран за кандидат "да намери най-добрия съдия за Върховния съд".

"Съдия Горсъч е притежава изключителни юридически качества, блестящ ум и изключителна дисциплина, подчерта държавният глава на САЩ, като напомни, че при предишните си назначения той се е ползвал с подкрепата и на двете партии. 

Нийл Горсъч е с твърдо консервативни разбирания, а семейството му има силни връзки с Републиканската партия. 

Подкрепи Economic.bg