Тръмп обеща да закрие правителството, ако Конгресът не плати за стената с Мексико

Ексцентричният американски президент не пропусна да разкритикува медиите, които според него разделят страната

Тръмп обеща да закрие правителството, ако Конгресът не плати за стената с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп обеща да закрие правителството, ако Конгресът откаже да плати за предложената от него стена по границата с Мексико. Милиардерът също така обвини критиците си, че опитват да изтрият историята, пише Financial Times.

В град Финикс, щатът Аризона, мястото, където направи първата си голяма предизборна реч за имиграцията, Тръмп изнесе нова реч. Той разкритикува медиите, обвинявайки ги, че опитват да разделят в страната на фона на сблъсъците в град Шарлотсвил, щатът Вирджиния, където мъж вряза автомобил в група граждани, протестиращи срещу расизма.

„Те се опитват да ни отнемат историята и нашето наследство”, заяви Тръмп и добави: „Виждате го”, обръщайки внимание върху New York Times, Washington Post, CNN и върху водещ от ABC News.

Тръмп настоява Конгресът да финансира неговия спорен план за построяване на „голяма, красива” стена по границата на САЩ с Мексико с цел възпиране на нелегалните имигранти. От подкрепилата го на президентските избори Републиканска партия заявяват, че той ще има нужда от подкрепата на Демократическата, за да си осигури финансиране чрез правителствен законопроект. Републиканците обаче се съмняват демократите да подкрепят идеята.

В своята реч Тръмп обясни, че Демократическата партия „излага на риск сигурността на цяла Америка”, противопоставяйки се на стената. Той добави, че според имиграционните служители, които работят в района на тази граница, стената е „жизненоважна” за спиране на потока от нелегални имигранти.

Коментари: 0