Трите водещи щатски индекса с нови рекорди

Пазарните участници се върнаха към инвестиции в злато

Трите водещи щатски индекса с нови рекорди

Снимка: БТА

Трите водещи щатски индекса достигнаха до рекордни нива във вторник, но в края на сесията Dow Jones и S&P 500 върнаха натрупаната преднина. Dow Jones Industrial Average се понижи от рекордните върхове, за което допринесоха загубите на Home Depot. Индексът на 30-те водещи индустриални компании на щатите изостана с 102.2 пункта до 27934.02. Междувременно широкият индекс запази стойността си като загуби 0.06 процента и завърши търговската сесия при ниво от 3120.18 пункта. Nasdaq Composite съумя да запази преднината от 0.24% и завърши деня на положителна територия при 8570.66 пункта.

Във вторник следобед европейските пазари приключиха деня при смесена търговия. Някой от основните индекси завършиха на отрицателна територия, като френският CAC 40, който се раздели с 0.35% от стойността си до 5909.05 пункта. В основата за отрицателните резултати  беше несигурността покрай преговорите между САЩ и Китай, която се увеличи през последните няколко дена. Водещият немски индекс DAX се изкачи до 13221.12 пункта, докато търговията в Лондон изпрати FTSE 100 с 0.22 процента по-високо при 7323.80 пункта.

Опасенията от ново напрежение между двете най-големи икономики в света върна пазарните участници към инвестиция в злато, което поскъпна с 0.10 процента до 1472.50 долара за тройунция, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Във вторник цената на петрола претърпя сериозен удар, след като се срина с повече от 3 процента до 55.14 долара за барел. Ниската цена беше продиктувана от опасенията за свръх предлагане и песимистичното настроение на Пекин за сключване на търговско примирие с Вашингтон.

Акцентите днес

Протокол от заседанието на Фед

В 21:00 часа българско време ще бъде публикуван протокола от последното заседание на Федералния резерв. Той ще разкрие подробности относно възгледите за паричната политика на Банката, след тази година видяхме три последователни намаления на основната лихва.

Инструменти на фокус

AMD – Дневна

Цената на технологичната компания продължава да развива възходящото си движение, като достига до историческите максимуми от 2000 г. и 2006 г. Линията на съпротива, свързваща локалните максимуми сега играе ролята на подкрепа, до която може да видим корекция на цената. Пробив под нея може да означава начало на корекция, която да понижи цената до 50 дневната средна. При задържане на цената над 37.50 в сила остава възходящото движение.

AUD/USD – Дневна

Валутната двойка образува двойно дъно при нивото на подкрепа 0.6775, но повишението остава ограничено от 50 дневната средна. Нужен е пробив с импулсно движение над 0.6825, за да смятаме, че пазарните участници имат достатъчно сила, за да формират устойчив възходящ тренд. Затваряне на дневна свещ под двете дъна би променило нагласите ни и ще означава възобновяване на низходящото движение.

Copper – Дневна

Цената на медта срещна подкрепа от 50 дневната средна, която ограничи корекцията и даде тласък на нов възходящ импулс. Очакваме поскъпването да достигне до тренд линията, при което е важно да видим как ще реагира цената. Пробив над нивото 270 ще ни даде сигнал за покупка, докато при неуспех е вероятно да се образува връх и обръщане на движението.

CAC 40 – Дневна

Възходящото движение при френския индекс изглежда изтощено и може да се образува обръщаща свещ. При низходящо пресичане на индикатора MACD е вероятно да последва корекция до тренд линията. Пробив под тази линия ще ни даде сигнал за продажба с цел достигане около 5400 пункта. 

Коментари: 0