Трупата на “Болшой Театър“ за първи път изнася спектакъл в София

Те ще имат само едно представление у нас

Трупата на “Болшой Театър“ за първи път изнася спектакъл в София

Десет водещи солисти на "Болшой театър" ще представят грандиозен Гала спектакъл за първи път в България на 29 октомври в зала 1 на НДК. Най-добрите примабалерини и балетисти ще изнесат само едно представление у нас. Те ще изпълнят Pas De Deux / танцов дует, в който двама танцьори, изпълняват балета заедно/.

В програма са включени известни балети от световната класика, сред които “Дон Кихот” по романа „Дон Кихот де ла Манча“ на испанския писател Мигел де Сервантес; „Спящата красавица”-  любим балет на малки и големи от П. И. Чайковски; „Лешникотрошачката” -  приказния балет от П. И. Чайковски; “Раймонда” - рицарска легенда, муз. Ал. Глазунов; “Пламъците на Париж” -  легендарен балет, посветен на Великата френска революция, муз. Борис Асафиев,  както и богат съвременен репертоар.

Гала спектакълът на световно ниво е с драматургия, музика и хореография с висока класа и безкомпромисен професионализъм, изящни костюми, впечатляваща мултимедия и ефектно осветление. 

Изумителните танцьори, които ще се качат на сцената на зала 1, НДК, са Мария Александрова, Екатерина Крысанова, Анастасия Сташкевич, Маргарита Шрайнер, Владислав Лантратов, Руслан Сквороцов, Вячеслав Лопатин, Артур Мкрчян и др.

Трупата на “Болшой Театър“ е по покана в България от Degris Events. Билети се разпространяват на касите на НДК, в мрежата на Eventim, книжарници Orange, Office 1, бензиностанции OMV и магазини Технополис. 


Economic.bg е медиен партньор на събитието!

Коментари: 0