Цената на петрола се повиши до $52.7 за барел

Очаква се тази седмица Тръмп да одобри сделка, с която ще забрани вноса на телекомуникационно оборудване от Китай за щатския пазар

Цената на петрола се повиши до $52.7 за барел

Снимка: Pixabay

Пазарните настроения на щатските пазари останаха негативни, покрай продължаващите преговори между САЩ и Китай, както и от данните за забавяне на икономическия растеж. В допълнение в петък излезе доклад, според който президентът на САЩ Доналд Тръмп ще одобри сделка тази седмица, с която ще забрани вноса на телекомуникационно оборудване от Китай за щатския пазар. Това изпрати Dow Jones Industrial Average до 25106.33, което е понижение от 63.20 пункта. В последните минути на търговската сесия индексите S&P 500 и Nasdaq записаха силно покачване, което покри спада през деня и ги изкачи до положителни стойности. S&P 500 приключи деня при 2707.88 пункта, докато технологичният индекс Nasdaq се изкачи с 0.14% до 7298.20 пункта.

На европейските пазари преобладаваха продажбите, което понижи бечмарка DAX с повече от 1% до 10906.78 пункта. На борсата в Лондон търговията изтри 0.32 на сто до 7071.18 пункта. Секторът на автомобилните компании беше от най-лошо представилите се със загуба от 2.19%.  През последния ден от седмицата ценните метали останаха стабилни, за което допринесе волатилният долар. Цената на златото се повиши до 1314.05 долара за тройунция, докато среброто добави повече от половин процент към стойността си до $15.82. След санкциите срещу Венецуела и ограничението на добив на нефт от OEPC, цената на петрола срещна подкрепа, която повиши цената до 52.69 долара за барел. Сортът Брент поскъпна с почти половин процент до $61.96.


Sprint Corp.

Акциите на телекомуникационната компания са в лек застой около $6, където срещат подкрепа от 50 седмичната средна, която на този етап ограничава низходящото движение. В сила е основен низходящ тренд, което ни кара да смятаме, че при пробив под долната граница на локалния канал може да видим големи разпродажби, докато поскъпване над 6.70 ще покаже активност на купувачите, които могат да закарат цената до над $9.

USD/CAD

През изминалия ден канадската валута беше подкрепена от добрите икономически данни за безработицата, което отслаби валутната двойка USD/CAD до 1.3233 и формира дивергенция. Силните промени в пазарните настроения може да поведат до корекция на възходящото движение поне до 50 периодната средна.

OilUS

От началото на четвърто тримесечие на 2018 цената на петрола се намира в стръмен низходящ тренд, което показва натиска от пазара. След опит за възстановяване на цената, петролът достигна до съпротивата 38.20 от нивата на Фибоначи, което очакваме да стопира амбициите за поскъпване над $60. При низходящо пресичане на индикатора Стохастик може да се влезе в къса позиция с краткосрочна цел нива около $47.

Dow Jones 

Индустриалният индекс на САЩ коригира спада от края на годината, въпреки, че се вижда отслабване на възходящото движение. Може да последва опит за пробив под 100 дневната средна, но предимството е на страната на купувачите. Добра възможност за влизане в позиция в при покачване над локалния максимум при 25440 пункта.
Коментари: 0