Цените на петрола са на двуседмично дъно

Вчера беше представен доклад, че американските запаси са нараснали с повече от очакваното

Цените на петрола са на двуседмично дъно

Снимка: БТА

Цените на петрола паднаха на двуседмично дъно. Причината са големи загуби от предната търговска сесия на фона на срив на световните фондови пазари. Нефтът понася удар и от индустриален доклад, показващ, че запасите от суров петрол на САЩ са нараснали повече от очакваното, пише Reuters. Влияние върху цената на течното гориво оказва и фактът, че опасенията за петролните доставки заради урагана „Майкъл“ се разсеяха.

Фючърсите за бенчмарковия сорт суров петрол Brent към 9 ч. българско време се търгуват с понижение на цената от над 1.50% или за 81.80 долара за барел. По-рано цената беше на най-ниското си равнище от 28 септември насам – 81.61 долара за барел.

Американските фючърси за сорта West Texas Intermediate (WTI) са поевтинели с над 1.40% и цената е 72.14 долара за барел. Това е под най-ниското равнище от 28 септември насам, което беше 72.17 долара за барел.

Американските запаси със суров петрол са се увеличили с повече от очакваното миналата седмица, а увеличение е имало и в запасите от бензин. Това обяви вчера индустриалната организация American Petroleum Institute. Днес се очаква публикуването на официалните правителствени данни от Energy Information Administration (EIA).
Коментари: 0