Уникална сграда от злато в Холандия

Тя е най-големият закрит базар в Европа

Уникална сграда от злато в Холандия
4913 ~ 1 мин. четене

Архитектите от Liong Lie създават футуристична сграда от злато за дилъри на злато в Холандия. Постройката разполага с 29 търговски помещения за златари в град Beverwijk. В момента тя е най-големият закрит базар в Европа.

Всеки сантиметър от фасадата на постройката е покрит със злато. Тя е висока 35 метра. Екстериорът е проектиран така, че да се избегне евентуално сриване. Безопасността е заложена на първо място при строежа.

Обърнатите пирамиди не са просто функционални. Триъгълната форма на златните парчета засилва импозантността на архитектурата, а релефните форми, от които е направена златната фасада на сградата, са с разнообразна насоченост. Благодарение на това хрумване, те са постоянно осветени и така постройката блести през деня и нощта.

Интериорът на сградата има стилен дизайн, който се гради на семплите форми. За разлика от  екстериора на сградата, който е много забележим, дизайнът на интериора е скромен. Всичко е черно, дори подовете и тавана.

Сградата разполага с осветление, което насочва към изложените бижута по всички витрини.  Формата на витрините осигурява много голямо място за излагане на бижутата и позволява отлична видимост на клиентите. Другата им функция е визуалното издължаване на коридора. По този начин на психологическа основа се влияе върху клиента.

Издължената търговска зона с блещукащи витрини предизвиква все по-голям интерес за разходка до другия край. А оттам и по-голям шанс за печалба на търговците.

Златната сграда беше завършена в началото на 2015 г. Има прогнози, че тя ще се превърне в една от известните холандски забележителности.

Златарските магазини в стилните черни коридори.

Подкрепи Economic.bg