uТorrent вече ще е активен директно в браузерите

Последните големи актуализации на програмата бяха преди 5 години

uТorrent вече ще е активен директно в браузерите
2255 ~ 1 мин. четене
Въпреки че не е бил актуализиран вече няколко години, uTorrent продължава да е най-популярният тракер в света с около 150 млн. активни потребители месечно. Сега от компанията обявиха, че приложението вече ще бъде активно и в уеб браузерите, пише порталът TorrentFreak.  

Програмата отдавна няма нови версии, а последните значителни промени бяха обявени преди 5 години. Впоследствие в управлението на компанията бяха привлечени Боб Деламар и Джеръми Джонсън, които бяха дали заявка, че ще превърнат uTorrent в „следващия Netflix“. Не само че не постигнаха целта си, но и почти доведоха компанията до банкрут. 

С настоящото обновление значително ще се подобри стрийминг услугата и надеждата е, че това най-сетне ще провокира желаното развитие, а компанията действително ще стане конкурентна на Netflix. 

Промените ще доведат до внедряването на съвременни технологии и разширяване на функционалността на програмата, но основателят Бреъм Коен все пак не конкретизира повече детейли около преминаването на uTorrent към уеб базирано приложение. 

Решението е в унисон със съвременните тенденции и все по-популярните стрийминг услугите. С мигрирането на програмата към уеб торентите ще станата по-достъпни за потребителите и няма да се налага да теглят всички файлове, за да ги гледат желаното съдържание. 
Подкрепи Economic.bg