Утре затварят тунел „Витиня“ на „Хемус“

Движението се спира двупосочно от 11.00 ч. до 15.00 ч. за обследване на съоръжението, обявиха от пътната агенция

Утре затварят тунел „Витиня“ на „Хемус“

Утре, 20 април, от 11.00 ч. до 15.00 ч. се спира двупосочното движение в тръбата за София на тунел „Витиня“ на магистрала „Хемус“ за обследване на съоръжението, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът за Варна и София ще се пренасочва по обходен маршрут:

В посока Варна движението ще се отклонява от пътен възел „Витинска река“, при 30-ти километър на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград, а след това по път I-3 Ботевград – Плевен до пресичането с път II-17 (Обходен път на Ботевград). Обходният маршрут продължава по път II-17 до пътен възел „Ботевград“, където движението ще се включва в АМ „Хемус“.

Пътуващите към София ще се отклоняват при 35-ти километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград – София. Трафикът ще се включва отново в автомагистралата при пътен възел „Витинска река“ при 30-ти километър.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и указанията на контролните органи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Припомняме, че по време на великденските празници при инцидент част от мазилка и кабели в тунела, закачени от камион, паднаха върху автобус, пълен с хора. За щастие, нямаше пострадали, а само материални щети.

Коментари: 0