Агенцията по вписвания най-после ще издава номера на чакащите

Догодина подаването на отчети ще става електронно, заяви при проверка министър Цецка Цачева

Агенцията по вписвания най-после ще издава номера на чакащите

Снимка: МП

Натоварването на гишетата в Агенцията по вписванията е най-голямо между 10.00 и 15.00 часа, а проблемът трябва да се реши трайно още догодина. Това ще стане като се облекчи електронното подаване на годишните финансови отчети. Това констатира днес министърът на правосъдието Цецка Цачева при поредна проверка на място в салона за граждани на агенцията, съобщават от пресцентъра на ведомството.

„В момента обсъждаме една добра практика от банковите салони - да се издават номера. И като видиш примерно, че си 72-ри номер, можеш да си уплътниш времето или най-малко да отидеш на място, където е по-хладно с оглед на високите температури. За следващата година предвиждаме и да се облекчи онлайн процедурата. От граждани разбрах, че със самия програмен продукт се работи сложно“, обясни правосъдният министър.

Министър Цачева разпореди на служителите на Агенцията по вписванията да направят всичко възможно чакащите граждани да бъдат поканени в салоните с климатизация, където да изчакат реда си. 

Срокът за подаване на годишните финансови отчети е от 1 януари до 30 юни. От началото на годината до момента са подадени 339 021 отчета, като за миналата седмица броят им е 101 824, а на 26 и 27 юни са били подадени 44 247 отчета.
Коментари: 0