В Дубай откриват най-високия хотел в света... отново (снимки)

Ciel Tower ще достигне 360,4 метра след завършване

В Дубай откриват най-високия хотел в света... отново (снимки)

Снимка: The First Group

През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай стана най-високият в света, удостоверен със сертификат от рекордите на Гинес. Но царуването му ще бъде краткотрайно. Рекордът на 75-етажната кула ще бъде подобрен от нов стъклен небостъргач, който се строи в квартал Марина в Дубай.

Ciel Tower ще достигне 360.4 метра след завършванетъо си, потвърди строителната компания The First Group. Хотелът ще разполага с 1 209 луксозни апартамента и резиденции, разпределени на 82 етажа.

Дизайнът на архитектите от NORR, създатели на хотел Atlantis, се стреми да увеличи максимално стойността на такава надморска височина, пише CNN.

Стъклена палуба за наблюдение ще предлага 360-градусови гледки към града. Посетителите могат да се наслаждават на околните забележителности от басейн на покрива и ресторанта.

Гостите ще имат "панорамна гледка към бреговата ивица и емблематичните забележителности, включително Palm Jumeirah (създаден от човека остров)", заяви говорител на The First Group.

Ciel Tower също ще разполага със спа център, бизнес центрове и "множество престижни ресторанти", които ще бъдат обявени през следващите месеци, заяви говорителят.
 

Строителните работи продължават от 2016 г. Откриването на Ciel Tower е планирано в края на 2022 г. или началото на 2023 г.

Строителната компания The First Group ще търси официална сертификация от Гинес за Ciel Tower като най-високия хотел в света преди датата на откриването му.

Коментари: 0