Валери Симеонов: Зам.-министър Исмаилов застрашава националната сигурност

Патриотичният фронт излезе с ултиматум към премиера Бойко Борисов - до седмица да реши съдбата на военното вице от НПСД

Валери Симеонов: Зам.-министър Исмаилов застрашава националната сигурност
200 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Зам.-министърът на отбраната от квотата на Реформаторския блок (РБ) Орхан Исмаилов дължи шеметната си кариера на ДПС, той е заплаха за националната сигурност, като имаме притеснения, че може да изнася информация за турското разузнаване. Това изтъкна днес по БНТ лидерът на "Патриотичен фронт" (ПФ) Валери Симеонов - изявлението му идва в деня, в който ще говори с военния министър Николай Ненчев по проблема.

Както е известно, ПФ иска оставката на Исмаилов, като ако това не стане, Симеонов заплашва с оттегляне на подкрепата за кабинета "Борисов". Лидерът на националистическата партия нарече кариерата на зам.-министъра "шеметна". "Такава политическа кариера на такъв млад човек е необяснима, не е възможна", обобщи Валери Симеонов.

В отговор на въпрос, той заяви, че позицията за подкрепата или отказ от подкрепа за кабинета, ще се вземе от съвета на коалицията на ПФ, в която членува и ВМРО. Решението щяло да бъде взето след като премиерът даде официалната си позиция по казуса.

На 19 ноември ПФ дори има ултиматум към новия ни стар премиер - коалиционният партньор даде седмица на Бойко Борисов "да се произнесе за съдбата на зам.-министър Орхан Исмаилов".
Подкрепи Economic.bg