Въпреки лошото време, Борисов заминава за Китай

Силният вятър не пречи на излитанията, обясняват специалисти

Въпреки лошото време, Борисов заминава за Китай
Лошото време и ураганният вятър няма да попречат на излитането на самолета на Борисов, който по-късно днес ще замине за Китай.  Това са съобщили източници от "Летище София", предаде "24 часа". Авиационните специалисти обясняват, че силният вятър пречи на кацането, а не на излитанията. 

Премиерът ще излети, съпроводен от 7 министри и 36 бизнесмени, на първото си посещение в Китай. Там той ще вземе участие Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Целта е да се насърчи бизнесът между азиатската държава и страните от този регион на Европа. 

Заедно с премиера ще заминат и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски.
Коментари: 0