Вдигат колите със скоби, ако глобата не се плати до 19.00 ч.

Автобусите на градския транспорт в София ще могат да се движат по трамвайните релси за улесняване на трафика, решиха още депутатите

Вдигат колите със скоби, ако глобата не се плати до 19.00 ч.

Колите, на които са поставени скоби, ще могат да бъдат принудително репатрирани от общините, ако до 19.00 ч.  на същия ден не бъде платена глобата. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промените на ГЕРБ в Закона за движението по пътищата, съобщават БТА и бТВ.

Сега или трябва да свалят скобата, или тя да остане, но я намираме счупена, защити идеята си зам.-председателят на транспортната комисия Станислав Иванов. С промените, освен че се регламентирало законово правото на общините да местят неправилно паркираните коли, се помагало и на администрацията да събере парите.

НС даде "зелена светлина" и на проекта на Обединените патриоти, но отхвърли този на "Воля".
Дебатите по трите документа за пореден път поставиха въпроса защо не се изготви изцяло нов Закон за движението по пътищата, вместо сегашният да се "ремонтира" по всеки повод.

За улесняване на трафика в София проектът на ГЕРБ дава възможност на автобусите да се движат и по трамвайните релси, което досега беше забранено. 

Коментари: 0