Видео услугата на Аmazon вече се предлага в България

Prime Video влиза в директен сблъсък с Netflix

Видео услугата на Аmazon вече се предлага в България

Гигантът в сферата на онлайн търговията Amazon разширява услугата си за стрийминг на видео. Конкурентът на Netflix  вече предлага Prime Video в 200 страни по целия свят, една от които е България.

Любителите на водещия Джереми Кларксон и компания, които участват в автомобилното шоу на Amazon - The Grand Tour, ще могат да ги гледат още от този месец на промоционална цена от 2.99 евро на месец с възможност за 7-дневен тестов период. След изтичането на първите шест месеца цената на абонамента вече ще бъде 5.99 евро на месец, обявиха официално от компанията.

Стрийминг услугата на Amazon вече е достъпна в повече страни, отколкото тази на Netflix, който по-рано тази година започна да излъчва в 130 нови държави. Силно впечатление прави, че големият липсващ пазар е Китай, който поддържа строг контрол върху интернет потребителите си. Китайците са известни като големи фенове на пиратски предавания и сериали.

Разликата между двете услуги е, че Amazon има потенциал да достигне до повече зрители, докато Netflix има предимството в съдържанието. Не става ясно кои точно предавания ще бъдат предлагани и в кои държави, но The Grand Tour ще може да бъде гледано навсякъде.

От Amazon се надяват, че с първоначално ниската цена на месечния абонамент ще успеят да убедят пиратите да станат коректни абонати на услугата им, но за целта ще имат нужда от повече съдържание. 

Коментари: 0