\"Видя се с пари вече българинът\"

Бойко Борисов, министър-председател на България

Цитат на деня:

\
"Като дойдат празници и магистралите отесняват. 80 хиляди души за един ден са минали на Кулата. Бедният български народ, 80 хиляди на ден на почивка. Видя се с пари вече българинът, икономическият ръст си дава отражение, депозитите в банките растат. Знам, че не обичат така да се говори, но това са фактите. Откъде са тези задръствания, от скъпия бензин ли или от ниските доходи? Дойде ли празник и всички са на почивка, и това е на всички празници. Всеки е на почивка. Не е само веднъж. Всеки е на път, не е само лятото. Това ме радва".  Така премиерът Бойко Борисов коментира затрудненията в трафика в почивните дни и масовите пътувания на българите за почивка.

Борисов бе във Варна на посещение на новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски“. Той подчерта, че за изграждането му правителството е отпуснало 300 000 лв. и изрази надежда, че до края на годината храмът ще бъде довършен. 

Премиерът коментира, че България няма възможност да приема повече икономически мигранти, а Европа също се задъхва. „Доналд Туск, председател на Европейския съвет, след разговора, който водихме, на практика потвърди всички мои думи, които е чул, че Европа трябва да затвори външните си граници и само политически мигранти да се допускат, докато се решат проблемите”, заяви Борисов.

По думите му външният министър на страната ни Даниел Митов сега има за задача при следваща среща с външния министър на Афганистан да му зададе въпроса за приемането на афганистанските граждани. „Ние харчим по 80 млн. лв. на година да държим контингента в Афганистан, а там сега е мирно и спокойно. Сега да бъдат така добри да си изпълнят и техните ангажименти. Ние за икономически мигранти повече възможност нямаме, България категорично, виждате и Европа вече се задъхва до такава степен, че настанаха проблеми там”, подчерта още министър-председателят.
Коментари: 0