Виелица затвори автомагистрала „Тракия“

Два маршрута могат да използват пътуващите

Виелица затвори автомагистрала „Тракия“
3965 ~ 2 мин. четене

Ограничено е движението в двете посоки по магистрала "Тракия" в участъка Карнобат-Бургас поради лоша видимост и необходимост от снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Обходният маршрут е Карнобат - Айтос - Ветрен - Бургас.


Силен вятър, виелици и обилен снеговалеж затрудняват движението по пътя Бургас-Варна, Айтос- Провадия и Карнобат-Шумен.  

Над четири верижни катастрофи спряха движение в участъка Карнобат-Бургас. Читател на Economic.bg препоръчва да се използва Ямбол - Средец и Бургас, където няма вятър и навявания. 

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия. Пътните настилки в цялата страна се обработват превантивно срещу заледяване. В обработката им участват над 600 машини.

Заради сериозни снегонавявания са затворени за движение проходът Троян - Кърнаре, както и пътя Шипково – Рибарица. Очаква се днес и утре снеговалежът да продължи в Родопите.

Необходимо е шофьорите да спазват указанията на „Пътна полиция“ и да не навлизат в затворените пътни участъци, да тръгват на път с автомобили подготвени за движение при зимни условия, с подходящи гуми, с достатъчно гориво, да шофират разумно и със скорост, съобразена с пътните условия без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава сигурността на всички пътуващи.

За облекчаване на трафика и безопасността днес - в последния работен ден преди Новогодишните празници, от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони по най-натоварените пътища:

- автомагистралите;
- път I-1 Видин - Ботевград;
- път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“;
- път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
- път II-86 Пловдив - Смолян;
- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.
Подкрепи Economic.bg