Visa и Samsung обединяват сили в електронните разплащания

Услугата Samsung Pay ще бъде внедрена в стотици хиляди онлайн търговски обекти по света, които използват Visa Checkout

Visa и Samsung обединяват сили в електронните разплащания
1428 ~ 2 мин. четене

Visa обяви стратегическо партньорство със Samsung Electronics Co. за внедряване на услугата Samsung Pay в стотици хиляди онлайн търговски обекти по света, които използват услугата Visa Checkout.

Лесният и сигурен процес на разплащане със Samsung Pay, който използва идентификация с пръстов отпечатък, превръща потребителското пазаруване в опростено преживяване като премахва дългия процес на въвеждане на картовата информация, детайлите за фактуриране или пък тези за доставка всеки път, когато се пазарува. Потребителите на Samsung устройства с активирана пръстова идентификация ще могат да натиснат кобрандирания с Visa Checkout и Samsung Pay бутон и при докосване на сензора за пръстова идентификация разплащането ще започне веднага, без да има нужда от въвеждането на потребителско име и парола при всяка покупка.

Като краен ефект от партньорството между двете компании ще се повиши процентът на клиентите, които извършват разплащания през сайтове на търговците, както и ще се улесни самият процес на покупка онлайн. Чрез сътрудничеството си с Visa, Samsung Pay ще предостави на електронната търговия същия опростен процес на разплащане, който предлага и при мобилните устройства.

„Развълнувани сме, че ще си партнираме с Visa по предоставянето на възможността за лесно, бързо и сигурно разплащане на милионите потребители на услугата Samsung Pay с техните мобилни или стационарни устройства. Нашето сътрудничество носи ползи не само на потребителите на Samsung Pay, но и на стотици хиляди онлайн търговци, които търсят ефективни начини за повишаване на процента на всички посетители, които извършват разплащания през сайта им”, сподели Инджонг Рий, главен технически директор на бизнеса с мобилни комуникации в Samsung Electronics.

„При наличието на отворени платформи като Visa Checkout, които са достъпни на стотици хиляди сайтове за търговия, и компании като Samsung, които виждат ползите от опростения процес на разплащане както за потребителите, така и за търговците, дните на попълване на дълги формуляри и запаметяване на потребителски имена, за да се направи покупка, постепенно намаляват. Щастливи сме да разширим обхвата на Samsung Pay, който до момента включваше само мобилния свят, като предоставим същите ползи и на онлайн търговците. По този начин ще гарантираме възможността на потребителите да извършват разплащания навсякъде, където се използва услугата Visa Checkout, на всяко устройство и през всяко приложение”, каза Джим Маккарти, вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“, Visa Inc.

Онлайн пазаруването се практикува от милиони Visa картодържатели в света всеки ден. Широката подкрепа от страна на търговците на дребно, банките и финансови институции, заедно с потребителския апетит за по-бързо, по-удобно и сигурно пазаруване, са двигателите зад експоненциалния подем в електронната търговия по света.

Подкрепи Economic.bg