Visa Inc. окончателно придоби Visa Европа

Компанията назначава Гари А. Хофман в Съвета на директорите

Visa Inc. окончателно придоби Visa Европа

Visa Inc. обяви днес, че е придобила окончателно Visa Europe Ltd. Глобалната компания, образувана след сливането, осигурява продукти за дигитални разплащания, услуги и обработка на данни за около 17 100 клиенти и партньори от финансови институции, повече от 40 милиона търговски обекта и 3 милиарда Visa сметки в цял свят. Чрез брандираните с Visa карти и продукти за разплащания годишно в света се извършват разплащания в обем от приблизително 6,8 трлн. долара.

Съветът на директорите на Visa Inc. съобщи също днес, че назначава Гари А. Хофман, главен изпълнителен директор на Hastings Group, за член на Съвета на директорите на Visa Inc. В момента той е директор и председател на Visa Европа Limited. С неговото приобщаване съветът става 12-членен.

Гари Хофман беше главен изпълнителен директор на Hastings Group, британска застрахователна компания, от ноември 2012 г. Преди това Гари Хофман е бил главен изпълнителен директор на инвестиционната компания NBNK Investments. Работил е и като главен изпълнителен директор на Northern Rock PLC от 2008 до 2010 г. и заместник-председател на Barclays PLC от 2006 г. до 2008 г. Преди това, той е заемал различни други високопоставени позиции в Barclays Group.

"Радвам се да приветствам Гари Хофман в Съвета на директорите," каза Чарли Шарф, главен изпълнителен директор на Visa Inc. "Неговите широки познания за европейските разплащания и банковата индустрия добавят значим опит в управлението на Visa Inc., който ще бъде безценен при изграждането на нашия бизнес в Европа. "

"Развълнуван съм, че ставам част от следващата глава в историята на Visa. Visa Европа отчиташе силни бизнес резултати, а сливането й с Visa Inc. ще даде на европейските клиенти по-голям достъп до глобалния мащаб, ще донесе допълнителни иновационни ресурси и много възможности, необходими, за да продължим да предлагаме най-добрите разплащателни услуги на своите клиенти ", заяви Гари Хофман. 

Коментари: 0