На цена от $455 млн., това е най-скъпото жилище в света

Вижте как изглежда футуристичният имот

На цена от $455 млн., това е най-скъпото жилище в света

Снимка: Christie\'s International Real Estate

В света на архитектурата тази къща е символ на иновация и футуристичен живот. На цена от 455 милиона долара жилищният комплекс е най-скъпият в света. Намира се в Кан и някога е било собственост на дизайнера Пиер Карден.

Къщата е построена по проект на унгарския архитект Анти Ловаг и е била завършена цели 14 години след започването не строежа, в годините между 1975 и 1989. Самото разположение и начинът, по който изглежда комплексът, кара този 10-стаен апартамент да изглежда като малко село.

С такъв екстериор не е изненада, че всяка от десетте стаи е с уникален дизайн и модерен интериор. Дивани, маси и декорация също са в заоблени форми, наподобяващи мехурчета.

От стаите се откриват прекрасни гледки към Средиземно море.

Баните също не изневеряват на заобления стил на цялата къща – обли прозорци с чудесни гледки към морето и прилича по-скоро на футуристичен спа център, отколкото на обикновена баня от 21-ви век.

Отвън този дом разполага с езерца, басейни и огромен двор.

Пиер Карден купува къщата на търг през 90-те години на миналия век, след смъртта на предишния собственик. Въпреки уникалността си обаче, брокерите срещат трудности при продаването на къщата. Заради цената или не – този прекрасен дом вече дълго време стои на пазара за имоти.

Коментари: 0