Volkswagen съкращава инвестициите с 30%

\"Ние няма да предприемаме съкращения, които биха могли да ни струват бъдещето\"

Volkswagen съкращава инвестициите с 30%
148 ~ 1 мин. четене

Volkswagen ще намали годишните инвестиции с 30%, поради възможните загуби във връзка с "Дизелгейт". Все още не за завършени преговорите с регулаторните органи на САЩ и ЕС за изтеглянето на 11-те милиона засегнати автомобили на пазара.

Volkswagen през 2016 г. ще инвестира 12 милиарда евро в нови автомобили, фабрики и технологии. През 2014 г. е приета инвестиционната програма на концерна за срок от пет години, която включва разходи на средна цена от 17,1 милиарда евро на година - два пъти повече от 2008 г.

"Ние определено няма да предприемаме съкращения, които биха могли да ни струват бъдещето," - каза изпълнителният директор на Volkswagen Матиас Мюлер по време на пресконференция в Германия.

Скандалът около Volkswagen, обхващащ 12 марки и над 300 модела автомобили, пламна след откритието на американските регулатори, че на някои автомобили с дизелови двигатели е инсталиран софтуер, който позволява манипулирането на данните за вредни емисии.

От Volkswagen се изисква да представят планове за ремонта и възстановяването на превозните средства в САЩ, в които е инсталиран този софтуер. 

Подкрепи Economic.bg