Volkswagen ще заплати данъците на засегнатите клиенти

Компанията ще поеме налозите от откритите несъответствия в CO2 емисиите

Volkswagen ще заплати данъците на засегнатите клиенти
232 ~ 1 мин. четене

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще изплати всички допълнителни данъци, наложени на клиентите, които притежават засегнат от скандала с манипулираните данни автомобил, пише Reuters.

Само преди броени дни концернът обяви официално, че е открил несъответствия в CO2 емисиите в почти 800 000 коли в Европа. Именно на въглеродните емисии, свързани пряко с разхода на гориво, са базирани данъчните налози в голяма част от страните в ЕС.

Тъй като първоначално обявените от Volkswagen налози са по-високи, по-високи са и данъците на колите.

Според анализатори, отношението е определено като правилно и логично и че евентуални съдебни процеси биха коствали на компанията по-висока сума. Все още не е известно колко точно струват  допълнителните налози. Последиците от скандала са достатъчно забележими – швейцарската банка Credit Suisse изчислява, че "Дизелгейт" може да струва на концерна до 78 млрд. евро.

Наскоро Moody`s понижи кредитния рейтинг на Volkswagen на A3 / P-2 с негативна перспектива, поради новите разкрития на фирмата. Акциите на концерна са загубили около 1/3 от стойността си от септември, когато избухна първият скандал.

Подкрепи Economic.bg