Всеки месец ще има фермерски пазар в София

Организатори на събитията са \"Пазари ЮГ\"

Всеки месец ще има фермерски пазар в София
5078 ~ 1 мин. четене

Национален фермерски пазар ще се организира всеки месец в София на ул. "Оборище", става ясно след гласуване на общинските съветници днес. 

„Взехме решение за провеждането на Фермерски пазар Оборище всеки месец до края на годината, защото това е не просто търговия, а културно-социално явление, туристическа атракция и ежедневна необходимост!”, заяви зам.-председателят на СОС и председател на Стопанската комисия в Столична община Николай Стойнев. 

През годините този вид пазари се наложиха и са много харесвани от столичани и гостите на града, каза Николай Попов, изпълнителен директор на „Пазари ЮГ“ ЕАД. Организатори на събитията са “Пазари ЮГ” ЕАД, Столична община и няколко фермерски организации. Те са под егидата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Освен пазара, почти за всяко събитие е предвидена и културна програма. Тази неделя (21 април 2019 г.) фермерският пазар отваря врати в 10:00 ч., а от 12:00 ч. е стартът на празничния концерт по случай “Цветница”. На площада ще свири “Софийски духов оркестър” заедно със солистите на музикален театър “Стефан Македонски”. Поканен е и представителният танцов ансамбъл “Заря”. 

На отсечката на ул. Оборище, между храм паметника “Ал. Невски” и бул. Васил Левски се очакват над 100 сертифицирани български производители. На пазара ще има всичко необходимо за великденската трапеза.

Коментари: 0