Втора автомобилна компания ще прави завод във Враца

Стартово ще бъдат открити 500 работни места, инвестицията ще е над 30 млн. лева

Втора автомобилна компания ще прави завод във Враца

Втори автомобилен гигант избра Враца за свой нов завод в страната ни. "Теклас България" заяви официално инвестиционния си интерес, съобщи кметът Калин Каменов. Фирмата е най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната индустрия.

"Тази седмица проведохме поредна среща в централата на компанията, на която ми връчиха всички необходими документи. На скромната церемония бяхме заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев", написа Каменов в блога си, цитиран от Kmeta.bg.

Предстои компанията да се спре финално на един от предлаганите терени, да получи сертификат от БАИ и Общинския съвет да одобри сделката, обясни Каменов и допълни, че цялата процедура ще отнеме около 2 месеца. 

Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева.

Според кмета "Теклас" има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца ще даде път за развитие на много малки фирми в града.

Това е вторият голям инвеститор в автомобилната индустрия, който избира Враца тази година. В първите дни на януари кметският екип във Враца подписа договор за изграждане на завод на "МД Електроник" със стартова инвестиция от над 22 млн. лв. Заявката и там е за капацитет до 1000 работни места.

Коментари: 0