Walmart наема още 50 000 работници

Наскоро приключи програмата за набиране на 150 000 персонал

Walmart наема още 50 000 работници

Снимка: БТА

1828 ~ 1 мин. четене

Търговската верига Walmart наема 50 000 нови работници, след като постигна предсрочно предишната си цел да наеме 150 000 нови служители.

Те ще са временно назначени или на непълно работно време, но целта е да предоставят на компанията възможността да осигури допълнителен персонал в ключови области, където това е най-необходимо, включително в нейните магазини, центрове за изпълнение и дистрибуция.

Търсенето в търговската верига на домакински стоки и хранителни стоки се увеличава непрестанно, тъй като по-голямата част от нацията е под ограничения заради пандемията на коронавиру, пише CNN.

Продължаваме да наблюдаваме силно търсене в нашите магазини и в същото време искаме да дадем на настоящите си сътрудници гъвкавостта да си вземат почивка и да си останат у дома, ако се чувстват по-удобно да го правят.

Новата вълна за наемане на нови служители от Walmart идва около месец след предишния кръг. Тя работеше със 70 компании за набиране на трудни работници с много хора, идващи от ресторантьорството и ресторантьорството, които и двете бяха очукани от пандемията.

"Ние сме горди, че можем да дадем възможност на толкова много работници през това критично време", каза Дона Морис, главен служител на Walmart.

Walmart ( WMT ) е най-големият частен работодател в САЩ и има национална работна сила от около 1.5 милиона работници.

Въпреки броя на хората, които Walmart иска да наеме, Съединените щати все още са затруднени от масовата безработица. Нови 5.2 милиона американци са потърсили обезщетения за безработица миналата седмица, което увеличава общите молби за безработица през последния месец до над изумителните 20 милиона.

Подкрепи Economic.bg