Ягодин отново директор в Пощенска банка

Той бе в управлението на трезора от 2004 до 2011 г.

Ягодин отново директор в Пощенска банка

Снимка: Булфото архив

812 ~ 1 мин. четене

Асен Ягодин отново ще влезе в управлението на Пощенска банка. Това става ясно от регистъра на БНБ за издадените одобрения за членовете на управителните органи на банките, от който се вижда, че с решение от 14 ноември 2014 г. управление "Банков надзор" е одобрило назначаването на Ягодин за член на управителния съвет и изпълнителeн директор на Пощенска банка, съобщава "Капитал".

"Това е предварително одобрение, което трябва да мине през съответните процедури по одобрение и от страна на борда на банката", обясни за вестника банкерът. По думите му това вероятно ще стане факт в най-кратки срокове, като е възможно дори да е преди края на годината. Назначаването му за изпълнителен директор не е свързано с други персонални промени в банката.

В момента председател на управителния ѝ съвет и главен изпълнителен директор е Петя Димитрова. В състава на УС влизат още Димитър Шумаров, който е изпълнителен директор и главен финансов директор, както и Йордан Суванджиев, който е главен директор "Управление на риска". 

Ресорът на Ягодин ще бъде т.нар. wholesale банкиране, което включва корпоративното банкиране (включително и за малки и средни предприятия) и финансовите пазари, обясни мениджърът.

Ягодин беше изпълнителен директор на Пощенска банка в периода 2004 - 2011 г., след което пое управлението на ББР, в чието ръководство беше до 2013 г.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg