Япония показа по-модерен и по-умен скоростен влак Shinkansen (снимки)

Влакът ще дебютира през 2020 г. по линията между Токио и Шин-Осака, но тестовете започват още сега

Япония показа по-модерен и по-умен скоростен влак Shinkansen (снимки)

Снимка: Central Japan Railway Co.

Японската компания Central Japan Railway Co. пусна своя нов модел високоскоростен влак Shinkansen N700S, наречен още Shinkansen Supreme (Върховният Шинкансен).

По-умен, по-лъскав и по-тих, новият влак ще дебютира по линията Tokaido Shinkansen между Токио и Шин-Осака през 2020 г.

Но тестовете на машините ще започнат още през март 2018 година, съобщава CNN.

В допълнение към новото си златно лого Supreme, серията N700S се отличава с редица технологични постижения. В сравнение с поредицата N700A, която е пусната в експлоатация през 2013 г., новата серия Supreme ще има извит преден профил.По-отчетливият дизайн на носа, наречен "двоен Върховен вятър", ще намали шума при влизане в тунелите и ще намали съпротивлението на въздуха.

Новият вариант е с 11 тона по-лек от по-старото поколение, частично благодарение на новите силициеви карбидни полупроводници и естествената система за въздушно охлаждане. В резултат на това новият влак ще консумира по-малко енергия.

Най-новата технология, приложена към влака N700S, също ще съкрати времето за реакция на спирачната система.Подовото оборудване е усъвършенствано, което позволява гъвкавост при персонализиране. 

По отношение на скоростта обаче новият модел N700S няма да бъде по-добър. Той ще има максимална скорост от 300 км/ч, същата като на другите серии N700.

Интериор

Интериорът на новия модел също е обновен. Всички места за пътници ще бъдат снабдени със захранващи гнезда за електронни устройства.Движенията на седалките при накланяне ще са по-плавни. Пътниците, пътуващи със Зелените вагони - или първа класа на влака - ще се радват на 15% повече пространство за краката.Сред другите екстри на новия дизайн са багажни отделения, които светват, когато влакът се приближава до станция, за да напомни на пътниците да вземат вещите си.


Коментари: 0