За кратко Bitcoin докосна $8000

Най-голямата криптовалута в света преживя доста хаотична година, пробивайки няколко ключови, психологически нива

За кратко Bitcoin докосна $8000

На една от най-големите криптовалутни борси Bitfinex, в нощта на 17 ноември, курсът на Bitcoin достигна нов исторически максимум от 8000 долара. Малко след това цената на криптовалутата започна да пада и на тази борса в момента се търгува за 7 791 долара.

С поред индекса на цените Bitcoin на борсата CoinDesk също нарасна до 7 815 долара.

Най-голямата криптовалута в света преживя доста хаотична година, пробивайки няколко ключови, психологически нива, включително 2 000 долара, 3 000 долара, наскоро 7 000 долара, а днес 8 000 долара. Bitcoin успя да направи тези големи крачки в момент, когато интересът към тази конкретната криптовалута и цифровите валути като цяло достигна върха своя връх.

Загубата на Bitcoin Cash е печалбата за Bitcoin. Bitcoin достигна своя най-висок връх след като Bitcoin Cash претърпя рязък спад, падайки с повече от 25% в рамките на 48 часа, показват данните на CoinMarketCap. Повечето от последните печалби на Bitcoin изглежда са били за сметка на Bitcoin Cash, твърди програмистът Якоб Елиософ.

Обновяването на историческия максимум на криптовалутата се дължи и на информацията, че най-големият оператор на търговия с фючърси в света CME Group планира да стартира фючърси върху Bitcoin до края на годината.

Не само цената на Bitcoin расте, а и интересът към него. Данните от Google Trends показват, че през последните няколко седмици интересът към думата "Bitcoin" е достигнал няколко върхови стойности.

Коментари: 0