За първи път след кризата „Мини Марица-изток“ изпълни плана за откривка

Добити са 27.5 млн. т въглища и за изкопани 86.6 млн. т земна маса

За първи път след кризата „Мини Марица-изток“ изпълни плана за откривка
3752 ~ 1 мин. четене
„Мини Марица- изток“ ЕАД изпълни производствената си програма за 2016 г. на 100%, съобщиха от държавната компания. За първи път през последните шест години се изпълнява плана по откривка (изземване) на земната маса преди добива на въглища. Неизпълнението досега се е дължало на липсата на финансови средства.

През миналата година са добити 27.5 млн. т въглища, а разкритите, транспортираните и насипаните количества земна маса са оценени на 86.6 млн. т.

С реализираните количества въглища дружеството е изпълнило заявките на своите контрагенти от източномаришките централи, съобразно утвърдената програма за развитието му в периода 2016 - 2018 г., се казва в съобщението. Също така според информацията „Мини Марица – изток“ ЕАД изпълнява задълженията си по отношение на персонала и социалните партньори, поети въз основа на подписания през март тази година Колективен трудов договор.

Коефициентите на устойчивост през отчетния период осигуряват необходимия стабилитет на работните и неработните бордове и добива на въглища.

Към края на октомври дружеството е на печалба от 6 млн. лв. За десетте месеца на годината приходите в компанията възлизат на малко над 394 млн. лв.
Подкрепи Economic.bg