Замъкът в Равадиново сред най-приказните дестинации в Европа

\"Влюбен във вятъра\" е в Топ 10 в класацията на Еuropen Best Destinations

Замъкът в Равадиново сред най-приказните дестинации в Европа

Снимка: Pixabay

3956 ~ 1 мин. четене

Замъкът „Влюбен във вятъра” в село Равадиново влезе в класацията на Еuropen Best Destinations за „Най-приказните места в Европа”. Българският обект се нареди на 10-то място сред общо 17-те дестинации включени в рейтинга.

„Той е един от най -красивите замъци в Европа и един от най -посещаваните паметници в България . Замъкът в Равадиново, наричан още „Замъкът влюбен във вятъра”, е дело на един от последните рицари на съвременността: Георги Тумпалов”, пише в представянето му в сайта на European Best Destinations.

В класацията влизат още места във Франция, Германия и Италия. Цялата класация може да видите тук.

Стилът на замъка е приказен като той е изграден изцяло от камък, добит специално от недрата на Странджа планина. Мястото разполага с изкуствено езеро с лебеди, парк, параклис и изба. "Влюбен във вятъра" е построен във формата на кръст, което според създателя му е признак на вяра, любов и всеотдайност.

Българският замък не за първи път приковава вниманието на любителите на пътешествия. През 2017 г. той се изкачи на 3-то място в списъка на Европейската организация на най-добрите европейски дестинации в категорията за "Най-красив замък в Европа".

Подкрепи Economic.bg