Защо Nokia 3310 е по-популярна от iPhone

Легендарният модел се завръща на пазара

Защо Nokia 3310 е по-популярна от iPhone
11094 ~ 2 мин. четене
Може би в днешни дни най-популярният смартфон е iPhone. Всяка година Apple чупи собствените си рекорди за продажби с пускането на всеки нов модел.

През последното тримесечие на 2016 г. корпорацията от Купертино продаде почти 80 млн. различни модели смартфони. 

Но въпреки това, нито iPhone, нито който и да е друг съвременен мобилен телефон не може дори и да се приближи до показателите на легендарната Nokia 3310 - един от най-хитовите модели в света, чието завръщане предстои.

Nokia 3310 излиза на пазара през 2000 г. и бързо става един от най-успешно продаваните в света мобилни телефони. Устройството навярно въобще би било недосегаемо, ако неговото производство не бе спряно. 

Продажбите на Nokia 3310 достигнаха 126 млн. Ако сравним с най-популярния iPhone ще видим, че неговите продажби са „едва“ 65млн. 

Защо финландското устройство е така популярно?

Уеб-порталът NewAtlas публикува интересния материал „Какво има Nokia 3310, което го нямат смартфоните?, цитирано от Kaldata.com.

Основното достойнство на Nokia 3310 се счита неговата здравина. iPhone, независимо че вече е доста здрав и водоустойчив, все още е опасно да се носи без калъф.

Друга характеристика на Nokia 3310, много харесвана от потребителите е, че 900 mAh батерия, дава възможност за 10 дни работа с едно зареждане. Устройството не е предназначено за интернет, няма огромен и ярък дисплей и спокойно издържа седмица интензивна употреба.

Посочват се и вградените в Nokia 3310 дребни радости – вградената игра „Лакомата змия“, запомнящите се рингтонове и силната вибрация.

Миналата седмица HMD Global обяви, че на Световния мобилен конгрес в Барселона (27 февруари-2 март) ще представи новата версия на Nokia 3310, която ще струва 59 долара.
Подкрепи Economic.bg