Завършват лот 2 на \"Струма\" през август

Лот 3 вече е част от стратегическите обекти в потвърдена пред Европейската комисия програма, заяви Цветанов

Завършват лот 2 на \
Лот 2 на автомагистрала "Струма" в участъка от Дупница до Благоевград ще бъде завършен до август. Това стана ясно след среща между зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Банско Георги Икономов.

Основни акценти по време на срещата бяха приоритетните инфраструктурни проекти на правителството и изграждането на автомагистрала "Струма".

Цветанов подчерта, че лот 3, който включва построяването на най-дългия шосеен тунел в Европа в района на Кресненското дефиле, вече е част от стратегическите обекти в потвърдена пред Европейската комисия програма, която ще се изпълнява през втория програмен период.

Зам.-председателят на ГЕРБ увери кмета на Банско в подкрепата на кабинета за бързото изграждане на Втора кабинкова линия в ски-зона "Банско" в контекста на взетото вчера решение на Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета "Орешарски" за разширение на площта на зоната без ясно изразени факти и обстоятелства. 

Коментирано беше и успешното завършване на течащия в момента мащабен проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в курортния град. Кметът Икономов информира Цветанов, че в момента строително-ремонтните дейности са замразени поради активния туристически сезон в града, но ще бъдат подновени веднага през пролетта.
Коментари: 0