Жирардели е собственик на „Юлен“ от 2016 г.

Скиорът уточни, че никой не го е питал дали е собственик на „Юлен“ до момента

Жирардели е собственик на „Юлен“ от 2016 г.

Снимка: МОСВ

От 2016 г. съм мажоритатен собственик на „Юлен“. Процедурата за закупуването й трая много дълго време.  2012 още си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но цялото проучване включително проблемите с концесията и правните въпроси отнеха няколко години. В крайна сметка успяхме. Това заяви скиорът Марк Жирардели по NOVA, за когото вчера стана ясно, че е собственик на компанията. Той допълни, че е единствен акционер в "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. 

На въпрос защо до момента не е казал за собствеността, Жирардели обясни, че никой не го е питал до момента. Той заяви, че е закупил компанията от фонд, който присъства на три континента, но е подписал документ за конфиденциалност и няма как да съобщи кой е той. „Фондът искаше да си запази дяловете във фирмата, но имаше доста негативен шум“, продължи скиорът.

Жирардели уточни, че не е теглил кредит за финансиране на сделката, а това се е случило чрез офшорка.“ В годините, в които правихме проучването установихме, че тази структура е интересна за нас, защото може да се закупят няколко проекта“, коментира той. 

Според Жирардели има място за втори лифт, защото такъв е бил изначално проектът. „Много работя в цяла Европа и винаги се срамувам ,че трябва да кажа, че в Банско хората висят по 2 часа на лифт“, допълни ски легендата. „С Цеко Минев ни свързват общи хобита. И двамата караме ски и обичаме природата и планината“, завърши скиорът. 
Коментари: 0