Златото падна до 4-седмично дъно

Ръст при доходността по американските книжа

Златото падна до 4-седмично дъно
Търговският дефицит на САЩ достигна до най-високата си стойност за последните години, след като на месечна база достигна 48.49 млрд. долара. Данните показват, че вноса е нараснал с 2.3%, достигайки 240.6 млрд. долара.

Съветът за сигурност на ООН ще се срещне в Ню Йорк, за да се обсъдят мерките, които трябва да бъдат взети спрямо Северна Корея. По-рано Доналд Тръмп предупреди, че ще има “много сериозни последствия” в случай на провокация от севернокорейците. Американският президент изрази подкрепата си за Япония и Южна Корея.

Планът за Brexit на Тереза Мей претърпя неуспех, след като Камарата на лордовете гласуваха в полза на това депутатите да могат да върнат документа на масата за преговори, в случай че постигнатите договорености с ЕС са недостатъчни.

Доларовият индекс успя да нарасне с 0.1 на сто до 101.64. Индексът продължава да се движи в диапазона около 102 пункта като първата сериозна подкрепа се явява 100- дневната пълзяща средна.

NZD/USD спадна след появилата се информация за спад в цената на пълномасленото мляко на прах. Цената на пълномасленото мляко е спаднала с 12.4% до 2782 долара за тон. Това е втори пореден спад след предишния аукцион, който бе проведен на 21 февруари. Тогава цената отстъпи с 3.7%. Като цяло цените на млечните продукти в страна поевтиняват за втори пореден месец с 6.3% до 3512 долара за тон. Това повлия на новозеландския долар, който отстъпи от 0.7200 до 0.6960.

AUDUSD се покачи леко след заседанието на Австралийската централна банка. На редовното си заседание от институцията оставиха основната си лихва без промяна на ниво от 1.5%.

Ръст при доходността по американските книжа

Доходността по 10- годишните американски книжа продължава с възходящото си движение след засилващите се спекулации около възможното повишение на лихвите в САЩ през март.

Германските 10- годишни облигации отстъпиха за втори пореден ден. Пазарните участници са в очакване на заседанието на Европейската централна банка, което ще се проведе тази седмица.

Ново силно понижение за златото

Златото записа ново слабо представяне, отстъпвайки до 4- седмично дъно. Покачването на долара и нарастващите очаквания от повишение на лихвите от Фед през следващата седмица притискат цената на благородния метал. Златото отстъпи с 0.79% до под 1216.05 долара за тройунция. Среброто спадна с 1.24% до 17.55.

Цената на медта спадна с 2.62 долара на дневна база.

От Американския петролен институт заявиха, че запасите от петрол са скочили с 11.6 млн. барела в края на миналата седмица. Това е много повече от предварителната прогноза за ръст от 1.66 млн. В резултат цената на черното злато падна  с 0.6 на сто до 52.82 долара за барел. Сорт Брент се понижи с 0.5% до 55.63.

Фондовите пазари се движат в тесни граници

Водещите американски индекси продължават да се движат в тесни граници. Инвеститорите са в очакване на данните за неселскостопанската заетост и за безработицата в САЩ, които ще бъдат публикувани в петък.

В Европа водещите индекси също се търгуваха без сериозни изменения. Френският Cac 40 отстъпи с 0.35%.
Коментари: 0