Слаб ръст в търговията на дребно през декември

За месец той е едва 0,2 на сто спрямо ноември

12:35 08.02.2016
По предварителни сезонно изгладени данни, през декември 2015 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.2% спрямо предходния месец. 

През декември 2015 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.7% спрямо същия месец на предходната година.

Месечни изменения 

През декември 2015 г. оборотът нараства спрямо предходния месец по-значително при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3.8%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.7%. 

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.0%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.5%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

Годишни изменения 

През декември 2015 г. спрямо същия месец на 2014 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 16.2%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 10.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 3.6%. 

Спад е регистриран в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 2.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0.5%.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НСИ | оборот | статистика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини