Областният Илиан Тодоров от "Атака": Бих влязъл отново в НАТФИЗ, не изпитвам угризения

Новоназначеният губернатор се закани да съди медии, които му създавали негативен имидж

10:14 12.06.2017

Новоназначеният областен управител на Софийска област Илиан Тодоров от "Атака" не изпитва угризения за нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ през 2015 г., когато група депутати влязоха в учебното заведение, за да търсят сметка на човек, за когото твърдяха, че е нападнал депутат от "Атака". Тодоров беше част от групата.

Той коментира назначението си за областен управител.  „Моето назначение за областен управител притесни някои хора. Ударих ги през ръцете и вече няма да се грабят държавни имоти. Подписах заповед, с която се спира продажбата на имоти, собственост на Софийска област”, обясни Тодоров през Nova.

Областният управител се закани да съди медии, които според него са преминали границите в опити да му създадат нелицеприятен имидж. Според него не е "нахлувал никъде" и не вижда нищо нередно в това група депутати да влязат във фоайето, на което и да е учебно заведение, защото това не е престъпление. Той попита дали окупацията на Ректората на Софийския университет през 2013 г. не е била нахлуване на "умните и красивите".

Тодоров говори и за отношението си към хомосексуалистите. „Всеки има право да бъде какъвто иска. Нямам нищо против това. Имам против, когато върховете в Европейския съюз ни налагат бракове между мъж и мъж, например”, поясни областният управител.

Според него партията му е пробългарски настроена. „Българският национален интерес преминава и през Русия, и през всяка друга държава, от която можем да имаме полза”, допълни областният управител.

Той отрече обвиненията срещу него, че преди години е нарекъл премиера Бойко Борисов „мафиот”. Но потвърди, че е казвал, че министър-председателят е играл тенис с хора от подземния свят.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: областен управител | Илиан Тодоров | Софийска област