„Първо ще купим влакове, а после самолети“

Преди да купи чисто нови самолети премиерът Бойко Борисов смята държавата да купи влакове за българските железници

12:30 07.07.2017

"Първо ще купим влакове, а тогава и самолети. Първо ще са влакове да се движат хората сигурно, екологично чисто и евтино.“

Преди да купи чисто нови самолети, а не втора ръка, премиерът Бойко Борисов смята държавата да купи влакове за българските железници, обяви самият Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Задлъжнялата железница отново е тема на управляващите след години пренебрегване. Днес премиерът подчерта, че от 2006 г. има неразплатени влакове. „За всичко ще съберем пари, ще вървят заедно, не виждам какъв е проблема“, заяви Борисов и допълни, че вече държавната авиоремонтен завод „Авионамс“ работи. 

По-рано днес премиерът заяви, "така и така ще се вадят купища пари за самолети, поне да са нови". Няколко часа по-късно Борисов допълни, че има кой да се занимава със сделката за нови изтребители за ВВС. „Каракачанов си е министър, има си експерти, институти, да отидат да преговарят. Има си изисквания – разсрочено плащане, индустриално сътрудничество, офсет за България“, като пренасочи питанията по въпроса към военния министър.

По думите на премиера с президента Румен Радев работят в пълен синхрон, но има само един съвет към него: „Не им обръщай внимание на политиците от всички цветове, те си излизат да се дракат ... и аз какво да правя, всеки ден да излизам да се разграничавам от своята парламентарна група“. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | Бойко Борисов | самолети | влакове | Румен Радев | ВВС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини