Вулканът Везувий е в пламъци

Той е единственият активен вулкан в континенталната част на Европа

18:46 13.07.2017

Италия страда от високи температури и засушаване, горски пожари избухнаха включително по склоновете на вулкана Везувий край Неапол.

Снимки, взети от сателита Copernicus Sentinel-2B на 12 юли 2017 г. показват различните маркировки на многобройните пожари около този толкова популярен вулкан и талазите дим над околността.

Огромният облак дим доведе до това някои да смятат, че Везувий изригва отново. Последният път, когато той избухна беше през 1944 г. Пожарите принудиха евакуация на няколко района тази седмица.

Гористите склоновете на Везувий са част от Националния парк Везувий, който е създаден през 1995 г. за защита на вулкана и околностите. Голяма част от гората вече е унищожена.

Везувий е единственият активен вулкан в континенталната част на Европа. Анимацията показва също, друг огън и дим в района на Позитано.

Информацията идва от два сателита Sentinel-2A and Sentinel-2B и операцията цели да помогне за подобряване на селскостопанските практики, наблюдението на горите в света, откриването на замърсяването в езерата и крайбрежните води, както и да допринесе за картографиране на бедствията. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | пожар | снимки | евакуация | Везувий

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини