3000 израелци отменили почивките си у нас

Ще трябва да работим допълнително, за да преодолеем последиците от атентата в Бургас, заяви Делян Добрев

6544 ~ 2 мин. четене

"Мислех си, че в сектор „Туризъм” няма да има проблеми в следващата една година. Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев коментира пред Нова телевизия темата дали след атентата в Бургас има отлив на туристи по черноморските ни курорти.

Той обясни, че миналата седмица в Народното събрание е бил внесен Законът за туризма. По думите му в него не се предвиждат поправки заради атаката и няма как да има текстове, които да касаят това, което се случи. „В този ресор ще се наложи да работим допълнително, защото колкото и да не ни се иска има първоначален отлив на туристи, добре че само от Израел и добре, че техните места се заемат от туристи от други държави”, каза още Добрев.

"Ще трябва да работим допълнително, за да преодолеем последиците от атентата в Бургас, защото се наблюдава първоначален отлив на туристи", допълни министърът.

"За тази година очаквахме ръст от около 10% от израелски туристи, този пазар се развиваше много добре", добави той. По думите на министъра израелците не идват у нас, само за да играят хазарт, но посещават и много културно-исторически паметници. Икономическият министър каза, че средно на ден те оставят повече пари в България от останалите туристи.

"До края на август има отменени 23 чартърни полета от Израел, което прави около 3000 човека. Цифрата не е голяма на фона на общия брой туристи, но трябва да направим всичко възможно полетите да не продължават да бъдат отменяни", каза още Делян Добрев. Той добави, че може би ще се наложи да даде интервюта за израелски медии, за да увери, че след атентата в Бургас са взети всички мерки за сигурност и страната ни е безопасна туристическа дестинация.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg