Проверяват багажа на съмнителните пътници

Пътниците могат да бъдат спокойни за сигурността си, увери Иван Мирославов, изпълнителен директор на Централна Автогара София

6944 ~ 1 мин. четене

"Засилени са мерките за сигурност на централна автогара в София след атентата в Бургас от миналата седмица". Това каза пред Фокус Иван Мирославов, изпълнителен директор на Централна Автогара София. Увеличен е броят на живата сила, която охранява автогарата. Мирославов подчерта, че още три допълнителни екипа на Второ Районно управление патрулират в района на автогарата.

“Ние гарантираме, че гостите на София, които минават през нашата автогара, които пътуват за провинцията и чужбина, могат да бъдат спокойни за сигурността си, но въпреки всичко и те самите трябва да бъдат бдителни, защото ние не можем на 100% да гарантираме, че няма да се случи подобен инцидент на този на летище „Сарафово”, каза още Иван Мирославов.

Той допълни, че багажът на пътуващите не се проверява, а само на тези, които изглеждат съмнителни и уточни, че до паркинга на централната автогара имат достъп само служителите, които влизат с магнитни карти. Мирославов отправи апел към всички заминаващи и пристигащи на автогарата да не оставят багажа си без надзор и ако забележат съмнителни лица да сигнализират ръководството.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg