6 общини си поделят 6 млн. лв. от държавата

Министерство на труда също ще получи 6 млн. лв. за социални програми

На 6 общини държавата ще даде малко над 6 млн. лв., с които да бъдат платени просрочени задължения, реши на днешното си заседание правителството. Населените места, които ще получат допълнителните средства са Доспат, Златоград, Любимец, Ракитово, "Родопи" и Смолян.

Постановлението на кабинета е за одобряване на допълнителни бюджетни средства за 2012 г. Други 6 млн. лв. ще бъдат предоставени на Министерството на труда и социалната политика за реализиране на програмите в сферата на социалното подпомагане, семейните помощи за деца, закрилата на детето и интеграцията на хората с увреждания.

Министерство на физическото възпитание и спорта получава 1 млн. лв. за финансово подпомагане реализирането на проекти за спортни дейности на Българската федерация по волейбол във връзка с провеждането на международни турнири у нас.

Чрез бюджета на образователното министерство по сметката на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще бъдат преведени 400 хил. лв. за строително-монтажни работи при изграждането на учебна спортно-тренировъчна зала.

Коментари: 0