АББ слива корпоративни звена в България

Концернът ще функционира чрез една компания за по-добър синхрон

140 ~ 1 мин. четене

ББ слива две от корпоративните си звена в България, за да осигури по-добър синхрон на процеси и дейности, както и на функции и политики.

Българският клон на международния концерн  вече ще оперира чрез едно дружество с централен офис в София и офиси и клонове в пет локации.

 

Производствените бази на АББ се намират в Петрич – завод за продукти с ниско напрежение, в Севлиево за продукти с високо напрежение и трансформатори, и в Раковски – за продукти с ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизна станция за турбокомпресори във Варна, както и Център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски. АББ има над 1300 служители в България.

 

 “Вярваме, че новата структура ще улесни обединяването и хармонизацията на процесите, което ще гарантира и по-голяма прозрачност и ефективност” - каза Питър Симон, Регионален мениджър на АББ за България.

 

ABB (www.abb.com) е лидер в технологиите за производството на енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 145 000 служители

Подкрепи Economic.bg